torsdag 29 april 2010

{ Klart för i år…}

Förhoppningsvis… Jag har lyckats med konststycket att göra deklarationen på nätet, och det ska erkännas att fast jag tog förenklad deklaration så inte 17 var den speciellt enkel!!!
Men gjort den har jag ;)

Hittade ett gammalt kort jag gjorde för nåt år se’n där jag försökte mig på att embossa det man normalt brukar chalka…lite “confusing”, men så här menade jag:

Emboss_Gladje

Jag tycker bilden är så vacker även om inte kortet var nå’t vidare ;)

Har testat en av mina nya Magnolia stämplar, men tyvärr har inte inspirationen eller orken infunnit sig, så det har inte blivit något kort av försöket ännu…. MEN!!!! Det kommer, var lugn bara ;o)

Ha det så gott vid alla brasor i helgen!
KrAaM -

fredag 16 april 2010

{ Testat }

Ja nu har jag verkligen provat mina nya Magnolia stämplar. Dom var så himla gulliga! Nu har jag fått maska med precision oxå ;) Ja jisses så det kan bli… Fick göra om maskningen ett par gånger, men till sist fick jag ett motiv som gick att måla så det kan hamna på ett kort vad det lider ;)

Antar att det är ganska riskfritt att berätta hur dom ser ut nu…eller?!! Både Tilda och Edvin är hämtade ur sagornas värld som prinsessa, Robin Hood och älva. Min maskning var på Tilda där hon ska sitta i ett tornfönster och titta ut och vänta på sin prins Edvin ;) Som sagt, till slut fick jag till maskningen, det som nu skiljer mig från alla färgläggningsvirtuoser ute i landet och världen är just färgläggningen!!
Jag har i varje fall ett stort fan i min dotter;) Den lilla ängeln säger bara: Men du kan inte göra något fult mamma!
Visst är det rart så säg.

Nu ska vi lägga oss i sängen (jag menar PÅ…), jag och min lilla vovve, och titta i scrap- och stämpeltidningar och försöka få lite mer inspiration!

Ha det så gott nu! KrAaM -

måndag 12 april 2010

{ Nya Magnolia!! }

Yeeeiha!!! Idag kom mina nya Magnoliastämplar!!! Som jag har väntat!! Jag gick med i Magnolias stämpel klubb där man kan få stämplar hem 3 eller 4 gånger per år och idag kom dom äntligen ;)

Dom är bara såååå söta! Vet inte om jag törs säga ännu vad det är för tema ifall just du som läser det här oxå väntar på det här paketet ;)

Jag vet vad JAG ska göra i morron i alla fall;)

KrAaM -

torsdag 8 april 2010

{ Dator krångel }

Jag blir lite trött på min lilla vän datrorn… Den har fått för sig att helt plötsligt utan förvarning bara gå i viloläge och tro inte det går att väcka den rackarns burken se’n!! Ånäh!! Varken kaffe, lämpor eller list hjälper ;) På mej brukar i varje fall kaffe hjälpa ;)
Jag har felsökt det lilla livet på alla hårddiskar, minnen och gud vet vad, även diverse olika virusscanningar, men inget… Det verkar bara vara i felsäkertläge som den inte går i oförvarnat viloläge… Det är väl nå’t program som ligger och gör livet surt för dom små grå som jobbar stenhårt där inne i djupet av min lilla burk… Nåja, vad är väl en bal på slottet?? Jag har min lilla burk och är glad att den orkar med mig då den inte vilar sig ;)

Annars har det väl inte hänt sisåpass mycket här på hemmafronten…lillebror var här en sväng i påskas… Det var himla roligt!! Men förutom det…? Nae, kan inte påminna mig om något speciellt…om man inte räknar med att sambons “ponny” försökte äta sig mätt på mig… Hon tog ju för 17 ett stort köttstycke från armen på mig!!!! Skämt åsido, men den gravida damen bet mig ganska rejält på insidan av armen just där man alltid lägger armen mot kroppen och alla ärmar verkar kavla sig till just det stället… Är för tillfället grediliskär, lila, grön, blå och fler färger som jag inte kommer på namnet på ;)

Påskharen har INTE varit hos mig! Men idag ska jag inhandla Hockey pulver och äta godis jag me’ !!

Ha det gott allesamman! KrAaM -

torsdag 1 april 2010

{ Aja Baja }

Det här går bara inte för sig!!! Det är urdåligt av mig att inte uppdatera oftare än jag gjort nu det senaste!
I ärlighetens namn har jag mått (och mår) skit av både en och flera anledningar som jag kanske inte ska gå in på… En anledning kan jag ju tala om och det är att NU ÄR DEN FÖRB-piiiip VÅREN HÄR!!!!!
Javisst är det fint att se att allt blir pånytt fött och så vidare, men tyvärr mår jag (och många med mej) ganska dåligt psykiskt när denna “underbara” årstid infinner sig!
Se’n är det som så att jag varit halvt sjukskriven en längre tid (fast jag har inte kunnat jobba mer än max 20%…) och försäkringskassan har inte varit direkt OK att ha att göra med… Man tycker faktiskt att om man nu ändå ska ha en personlig handläggare, så kan man väl få en person som VET hur en människa med Fibromyalgi, Dysfagi och utmattningsdepression fungerar??? Men icke! Efter mina resor till och från sjukhuset med och utan ambulans i höstas/vintras, då jag hade problem med hjärtat, så sjukskrev jag mig 100% i knappt en vecka…trodde jag. Men det visade sig tydligen att jag bara hade ringt efter en blankett??!…
Jag gjorde som jag alltid gjort, men det hade blivit otroligt fel, så min handläggare ringer (för det första o väcker mig…) och skäller ut mig… VAD händer??? Om man lider av depression och även är nyvaken efter en helvetisk natt med värk och en pump som skenar, vad händer? JO, en panikattack som heter duga!! Återigen blev det ambulans! Tack för det snälla rara försäkringskassan! Handläggaren visste mycket väl varför jag sjukskrivit mej, det stod i blanketten jag skickat in…

Man kan undra hur försäkringskassan är uppbyggd? Skapades den inte en gång i tiden för att värna om dom som var sjuka?? Nu verkar dom mer finnas för att sänka folk ännu mer, rentutav ta livet av folk… Kanske lite drastiskt uttryckt, men när man mår som värst så orkar man inte bråka och ska man klara av att leva i det här samhället och med kassans regler, ja då får man vara jäkligt frisk om man ska orka vara sjuk!!!!!!
Vi som är så dåliga att vi inte orkar fajtas, ja, vi blir helt enkelt överkörda!
Jag orkar definitivt inte ta strid! Det mår jag alldeles för dåligt för, det är bara synd att regeringen inte förstår vad det är DOM har gjort…
Tyvärr är jag en person som inte säger rent ut hur jag mår…typiskt Jante-lags uppfödd??
Frågar nå’n hur jag mår kan jag säga: “Ja det är skapligt! Huvudet upp o fötterna ner!”. Vad jag igentligen menar är: “Jag mår skitkasst, önskar jag inte hade vaknat upp i morse och ännu hellre aldrig vaknat mer…”

Har jag inte gnällt färdigt snart?? Kanske!
Jag fick nämligen ett nytt samtal från kassan för ett tag se’n där dom meddelade att jag inte fick hålla på att pyssla eftersom det räknas som arbete… Min läkare höll på att gå i taket när jag berättade det ;)
Och eftersom dom tog bort det (i stort sett enda) som håller mitt huvud över vattenytan, så tog dom min livsgnista känns det som…

Det här blev ett långt och förbaskat tradigt inlägg, men så länge jag mår dåligt orkar jag inte försöka vara glad.
MEN, det kommer att bli bättre nå’n gång!

Vill ni ha ett utmärkt bantningstips?? Gå och skaffa er dysfagi!! Jag lovar att ni kommer tappa i vikt! Jag har rasat från 89 kilo (se’n mars –09) till 60 kg idag !!! Nästan 30 kg på ett år – helt utan operationer! Hur jag mår?? Skit… Men det har inte med saken att göra – jag har minskat i vikt…

KrAamAr på er alla som orkat läsa så här långt -