fredag 24 december 2010

{ Julklappar }

Jag medger gärna att julen inte har samma tjusning som den hade när man var liten...
Det känns totalt meningslöst! Man ska laga mat för en hel pluton, mat som inte kommer att ätas upp i alla fall, som om inte slöseriet vore nog, VAD kan jag äta?? Det kan kanske slinka ner lite majonnäs, ishavsrom, räkstuvning (utan räkor...), lite stark senap so INTE är grovkornig, must, kaffe, mannagrynsvälling... Och hur i hela friden klarar man av smaksättningen av all mat när man inte kan provsmaka på riktigt??
Till saken hör att jag älskar faktiskt att laga mat & baka (bara jag INTE blir degig om fingrarna...)!
Ibland kan man känna en hopplöshet utan dess like, hopplösheten kommer sig av att inte kunna äta eller röra som alla andra, omgivningens "intolerans" är fakti kt urjobbig!
Alltså, jag kan bli så vansinnigt sugen på att få sätta tänderna i en rejäl köttbit, kunna beställa mig en pizza istället för glass (& få tjuriga blickar från servitören för att jag inte ska ha vad dom andra tar..)! När jag ber att få glass - vanlig vaniljglass - VAD får jag? Jo, 1 kula vaniljglass och 2 med tex jordgubbssylt... För det första tål jag inte jordgubbar, för det andra kan jag inte äta fast föda eftersom jag har dysfagi....& lika 17 får jag inte det jag beställt, trots att jag sagt att det måste vara flytande och inga bitar!
Vad jag försöker komma fram till är att julen innehåller så många dofter och smaker och jag får nöja mig med dofterna.

Nog tjatat om livets orättvisor!
Jag är inte så bra på det där med presenter och mina barn är vid det här laget lite för stora för tomten och dom vill helst gärna bestämma själva vad dom vill ha, såååå dom fick helt enkelt pengar att köpa det dom ville ha (inom ramen av vad värdet på sedeln var naturligtvis....). Visst, jag vet själv hur spännande det var och är att få en present, men bäst är nog trots allt pengar att köpa det man vill ha!

I varje fall så fick dom ett fick-kort med pengar i. Dom fick kort som var färgrelaterade till just dom. Jag tänker bara visa Toni's kort, så ni får helt enkelt använda er fantasi för de andras kort. Kan säga att pappret var det samma för alla tre, med undantag av färgskalan:

Det här får räcka för idag!!

Ha det gott allesammans och ta inte den där sista glöggen....
KrAam -